CENY
LOGISTYKA I CECHY
Jednostka podstawowa
SZT
Kod kreskowy
7611174432035
Symbol
SPN-43203
ZAŁĄCZNIKI
OPIS
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego

100% czyste COLOSTRUM bez dodatków, bardzo dobrze rozpuszczalne w wodzie. Można go idealnie łączyć ze zwykłymi koktajlami proteinowymi lub stosować do wzbogacania białka potraw i napojów. Białko wspomaga budowę i utrzymanie masy mięśniowej.

SIARA, zwana także mlekiem pierwszym lub od bydła, wytwarzana jest z mleka siary pochodzącego od krów. Mleko siarowe produkowane jest przez krowy matki w ciągu pierwszych godzin i dni po wycieleniu. W porównaniu do zwykłego mleka ma zmodyfikowany i bardziej skoncentrowany skład. Ponieważ dzisiejsze krowy mleczne dają znacznie więcej mleka niż potrzebują ich cielęta, możliwe jest wykorzystanie nadwyżki z pierwszych 24 do 48 godzin po wycieleniu na suplementy diety. Siara jest szeroko stosowana w ambitnych sportach przez czołowych sportowców i kulturystów, na przykład w związku z regeneracją, budowaniem siły lub obroną immunologiczną.

Siara jest bardzo bogata w składniki odżywcze stymulujące wzrost i działanie immunostymulujące, takie jak immunoglobuliny, naturalne czynniki wzrostu i regulatory odporności. Substancje te są ważne dla prawidłowego wzrostu, zapobiegania infekcjom i rozwoju silnego układu odpornościowego (np. ochrona przed alergią). Sportowcy mogą z tego skorzystać: kofaktory białkowe mają szczególne znaczenie dla wzrostu mięśni, a wzmocniony układ odpornościowy jest również bardzo korzystny, ponieważ intensywny sport prowadzi do tymczasowego osłabienia układu odpornościowego.

O jakości siary jako suplementu diety najczęściej świadczy zawartość immunoglobuliny G (IgG). Nasza siara spełnia najwyższe standardy jakości i charakteryzuje się wysoką zawartością 30% IgG w proszku. Do produkcji wykorzystuje się tylko pierwszy i drugi dojenie w ciągu pierwszych 12 godzin. Delikatne podgrzewanie podczas produkcji gwarantuje zachowanie cennych składników.

Uwaga: Siara nie znajduje się na liście dopingowej WADA, chociaż zawiera wiele naturalnych czynników wzrostu. Zobacz także nasze bardziej szczegółowe informacje ogólne wraz z dowodem ukończenia studiów. Niemniej jednak zalecamy pozyskiwanie go z wiarygodnych źródeł i sprawdzonego przetwarzania.

Waga: 600 g.
Smak: neutralny.

Zalety:
- siara bydlęca (z mleka krowiego)
- wysoka zawartość immunoglobulin
- do wzbogacania białka w żywności i napojach

Zastosowanie:
20-30 g dziennie jako dodatek do jedzenia, napojów lub w połączeniu z innymi koktajlami białkowymi.

Składniki:
Siara bydlęca (mleko krowie) o wysokiej zawartości immunoglobulin.
Opracowane w Szwajcarii, wyprodukowane we Francji.

Wartości odżywcze na 100 g proszku
Energia kJ (kcal) 1533 (361)
Tłuszcze 1 g
(w tym nasycone kwasy tłuszczowe) 0.8 g
Węglowodany 15 g
(w tym cukry) 15 g
Błonnik 0 g
Białko 73 g
Sól 0.75 g
Związki mineralne na 100 g proszku %ZDS*
Wapń 1200 mg 150%*
Potas 800 mg 40%*
Magnez 200 mg 53%*
Fosfor 600 mg 86%*

*ZDS - Zalecane dzienne spożycie
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B